PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Daan | Suikerrock 2012

zondag 29 juli 2012Grote Markt Tienen

Daan

Daan zorgde op Suikerrock op zijn minst voor spektakel. Na theatertour ‘Simple’ vorig jaar werkt de solo-artiest ondertussen aan een nieuwe plaat die mogelijk in het najaar zal verschijnen. In tussentijd staat Stuyven op de Mainstage in Tienen met een ‘best of’-show, al leek het bij momenten vooral het moment om even iets tussen de kiezen te steken.

Tijdens een piano intro komt Daan in pak en zonnebril aangeschreden en start zeer ingetogen met een overwegend instrumentale intro. De Grote Markt had dit duidelijk niet verwacht en staat een tijdlang beteuterd te kijken tot Daan in ‘Exes’ en ‘Icon’ aanmaant tot klappen in de climax. Een knap gespeeld ‘Addicted’ volgt waarbij Daan loskomt en met een glimlach de zonnebril afneemt. Ook Isolde Lasoen mag even achter haar drums uitkomen voor een duet in ‘Jamais neutral’ waarna ze haar trompetkunsten tentoonspreidt terwijl Daan achter de drums plaatsneemt.

Desondanks blijft het zonder de gekende beats redelijk stil in Tienen en halen we opgelucht adem wanneer Daan eindelijk hit ‘The Player’ inzet. Helaas raakte hij zelf ook net iets te enthousiast zodat we een kortsluiting kregen ten gevolge van een hoop watergespetter. Suikerrock en Daan staan meer dan tien minuten ongeduldig te wachten tot de voetjes weer van de vloer kunnen bij een subliem gespeeld ‘Victory’. Het is dan ook zeer duidelijk dat de elektronische hits van de artiest nog steeds het meest aanslaan zodat bombastische afsluiters ‘Swedisch Designer Drugs’ en ‘Housewife’ Tienen nog eens volop aan het springen en dansen krijgen.

Hoewel de set muzikaal absoluut snor zit, blijken de intimistisch gespeelde nummers niet altijd even gepast op een festival als dit. We zagen Tienen vaak erg bedenkelijk kijken tot de echt dansbare hits voorbij kwamen. Hopelijk lukt het Daan en zijn band dan ook een stuk beter op Casablanca festival om de massa meer aan het bewegen te krijgen.

<Catherine Gysels>


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter